Sedan ett tag tillbaka är jag lite grann inblandad i ett projekt för att utveckla något nytt i kommunen där jag jobbar. Man skulle kunna kalla det en skola, för det kommer det att bli. Men samtidigt är det något så otroligt mycket större än en skola. Det är en förskola, grundskola, gymnasium, kulturskola, idrottscentrum, folkbibliotek, kulturhus, kommunhus, bostadsområde, stadspark och ett par saker till. Allt i ett.

Utan att föregå vad som ännu är en tankeprocess så vill jag bara hylla möjligheten att på arbetstid få höja blicken och planera längre fram än bara nästa lektion, nästa tema eller möjligtvis nästa läsår. Exempelvis så hittade jag det här klippet, som förklarar vad hjärnforskningen vet om lärande i början av livet. Det ger mig så många olika tankar och idéer som inte alltid kan förverkligas inom ramen för min undervisning. Gött då att ha ett utvecklingsprojekt vid sidan om all vanlig utveckling som ingår i lärarlivet…

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

En kommentar

Kommentera