Det här är ett inlägg om betydelsen av visitkort som är riktigt jäkla professionella. För ska man lyckas med någonting här i livet så handlar det om att ta det man gör på allvar och se professionell ut när man gör det. (Fast egentligen handlar det här inlägget mest om att leks medan man lär, som värsta amatören.)

Det är tisdag eftermiddag och Projektledaren skickar ett meddelande från läromedelsmässan där ett par av mina elever demonstrera hur programmering i Scratch egentligen är smartare än traditionella läromedel. Ett modigt budskap. Fast nu handlar det snarare om detaljer. Projektledaren skriver: ”Hej! Folk frågar efter era kontaktuppgifter. Kan ni göra någon form av visitkort till imorgon?” Självklart löser jag det.

Ett par timmar senare sitter jag med färdigdesignade visitkort som är individuella och mycket stiliga.

20140408-193905.jpg

20140408-193941.jpg

Jag lägger ut dem på Instagram för att peppa upp den skaran lottade elever som imorgon tar sin lediga tid för att representera skolan, lärandet och vårt gemensamma lek/lärandeprojekt. Inom några minuter har de sett och kommenterat:
”Åh vad söt du är Killfröken!” utbrister en av dem.

Jag kan inte låta bli att le, både åt den lite yxiga formuleringen och åt stoltheten mellan raderna. Foucault sa i sitt installationstal vid Sorbonne (om jag minns rätt) att makten ligger i detaljerna. Det är så otroligt sant. Små saker och gester är det kraftfullaste sättet att lyfta andra.
Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera