Jag funderar vidare på det här med vilken betydelse lärare har för hur det blir i klassrummet. Det allra värsta som en lärare kan överföra till sin miljö och sina elever lär väl vara stress, eller? Jag vet fler stressade lärare än vad jag vet ostressade lärare. Det är nog så för de flesta av oss. Inget personligt utan mest ett resultat av en dålig situation för lärare både på det nationella och lokala plan. Förutom att det är dåligt för lärarna som får ett sugigt yrke fast att det egentligen är det bästa så är det också dåligt för eleverna. Det är supersvårt att vara stressad utan att överföra det på personer i ens närhet, särskilt om de står i en beroendeställning till dig.

Kanske är det för att det är dagen efter lovet och stressnivåerna är rekordlåga på alla håll och kanter eller så har jag bara tur. För helt plötsligt har jag tid att se och lyssna på alla elever runt omkring mig. Vi ser varandra och hinner i detalj prata om allt som behöver pratas om. Det är ett bra tillstånd som inte borde vara en exklusiv lyx. Det är så skola ska vara jämt.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

En kommentar
  • Johan Eckman
    Posted on 2014-04-23 at 12:07

    Jag är en väldigt ostressad (förskol)lärare. Hoppas det kan jämna ut din statistik lite och sprida lite lugn!

Kommentera