Lite oväntat slog det ner som en bomb imorse vid niotiden. Vi är nominerade till Webbstjärnan vilket innebär att jag och mina elever är inbjudna. Till prisutdelningen av ett superfint pris som ingen av oss haft i åtanke. Jag har inte ens berättat för mina kollegor om själva tävlingsbiten förrän för drygt två veckor sedan, när vi passerade andra gallringen och fanns kvar bland drygt 700 grymt bra lärprojekt. Eleverna fick veta strax innan påsk, när vi kommit ett steg längre och placerat oss bland de hundra bästa.

I mina ögon är det verkliga priset att kunna satsa ordentligt på ett publikt lärprojekt som tidningen Stjärnan med allt vad det innebär i termer av upphovsrätt, Creative Commons, webbpublicering och digitala förmågor (MIK). Det här är tredje året jag anmäler ett lag och tidigare har det saknats förutsättningar för oss att komma hit i vårt kollektiva lärande. Hela tiden har vi kunnat se det runt hörnet men inte lyckats få in det som ett naturligt inslag på det sättet som vi hade önskat för att satsa ordentligt. Det gör inget att det har tagit sådan tid, för det har varit en lärorik resa hit.

För drygt tre år sedan satt Kristina Alexandersson längst bak i mitt klassrum för att askultera. På något sätt var det under den dagen, eller i alla fall under det projektet som vi samarbetade i, som jag fick upp ögonen för betydelsen av Internet i skolan. Den insikten betyder mer än alla prissummor i världen.

Sen råkar det vara så att jag har sylvassa elever som förtjänar varenda uns av uppmärksamhet som den här nomineringen medför. Just därför tänker jag att vi satsar järnet och tar hem den här pokalen.

Samtidigt vill jag passa på att slänga en shout out till våra mednominerade:
http://klasskamraterna.se/
http://slojdstafetten.se/
http://idrottsjakten.blogspot.se/
http://houseofalvik.blogspot.se/

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera