Jag har bestämt mig för att starta ett sidoprojekt om skolluncher mest eftersom jag har hamnat i en kommunikation som landar mellan Twitter och den här bloggen.

För ett tag sedan började jag och Karin Brånebäck och en av hennes elever twittra bilder på dagens skollunch. Det blev en jämförelse av maten och en delning av de supervärdefulla lunchpraten som kommer till.

Efter ett tiotal bilder börjar det växa till något som är intressant att följa lite tydligare än dagliga tweets i ett massivt flöde av annat. Därför startade jag en mikroblogg. En Tumblr.

http://dagensskollunch.tumblr.com 

Där kommer jag varje dag som jag äter skollunch med mina elever dela en bild av maten och en kort redogörelse för lunchpraten. Vill du bidra med en bild och en redogörelse så kan du göra det under fliken ’skicka in’.

Det finns ett värde att jämföra olika skolors skolmat. Det kan bidra till att höja likvärdigheten och förbättra en avgörande del av många skolbarns vardag. Det finns ett minst lika stort värde i att synliggöra betydelsen av skollunchen. Den sociala, relationella och lärande dimensionen är ovärderlig. Vi går dagarna i ända och önskade att vi hade tid att prata mer än en halvminut åt gången med våra elever. Hej skollunch!

Kommentera