På onsdag morgon åker jag till BETT, Europas största konferens om IT i skolan. Jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig. Jag reser med Datorn i Utbildningen, vilket av att döma av programmet verkar vara en otrolig tur. Snacka om ett kompetent sammansatt koncept. Förutom gott om tid på den faktiska mässa så väntar seminarier på Svenska amabassaden, skolbesök och ett antal andra punkter.

Jag har inte haft tid att riktigt fundera över vad jag själv vill få ut av den här upplevelsen. (Snarare har jag varit för ledig för att ha tid att fundera….) Jag åker dit på uppdrag av Lärarförbundet, som försöker hitta sin egen roll som professionsutvecklare inom IT-området. Jag tänker att mitt mål är lite liknande. Som IKT-pedagog och (snart) vikarierande teknikansvarig för min skola så hoppas jag kunna hitta sätt att koppla vår pågående IT-utveckling till vår kommande skolutveckling.

Vad jag förstår på Öpedagogen så är det där med wifi-uppkoppling inte att räkna med. (Känns lite typiskt när det är en av de största samlingarna av IKT-lärare på planeten.) Trots det ska jag försöka blogga så mycket som möjligt under tiden. Dels för att reflektera, men också för att sprida till er som inte är med.

Förresten var det någon (Fredrik Jeppesen?) som sa att det är 3000 svenska lärare som beräknas åka till BETT. Det kan väl inte stämma? I så fall är det nästan 1% av hela lärarkåren! Vad ska eleverna ta sig till?

Kommentera