För bara ett par timmar sedan höll Apple ett globalt utbildningsevent i New York för att annonsera hur de tänker ge sig in på läromedelsarenan. (Inte som producent utan snarare som distributör.) Som den Apple Fanboy jag är har jag så klart redan kollat in keynoten och börjat leka med programmen. Här finns en fantastiskt fin film som visar hur det funkar (och som visar upp läraryrket från den fina sidan):

Det är klart att man kan ha synpunkter på hela upplägget. (En synpunkt är fokuset på det föreläsningsbaserade lärandet.) Samtidigt tror jag att den här typen av initiativ kan ge skolan den revolutionen som vi så mycket behöver. Det funkar inte att läromedelsförlagen ska få leda skolans utveckling. Särskilt inte då de ligger pinsamt långt efter i digitalisering.

Då är det skönt att lärare nu får en möjlighet att själva konstruera egna digitala läromedel utan att först skaffa sig en examen i programmering. Det är ett genombrott värt att fira så gott som något.

En kommentar
  • AnnaWK
    Posted on 2012-01-20 at 09:18

    Och så satt jag på gårdagens introduktion inför AUO2 inom lärarprogrammet på Göteborgs universitet och fick svaret ”Usch nej” på frågan om några föreläsningar kommer att streamas under terminen.

Kommentera