Min superbegåvade kollega som har eleverna som när de blir äldre börjar hos mig (vi är organiserade spårvis med en F-2 klass och en 3-5 klass) föreslog att jag och min klassföreståndarkollega skulle bjuda in våra blivande elever till morgondagens stora grej: Första besöket av våra blivande elever.

Jag älskade idén och nappade direkt. Inte på något sätt omdefinierat enligt fina modeller, men galet viktigt för elever som just börjat komma igång med att mejla och som längtar bortom längtan efter att få börja i vår klass. Sagt och gjort ägnade jag fem minuter åt att mejla våra eleva elever innan första lektionen idag.

På väg hem från jobbet fick jag det här mejlet tillbaka:

Den här texten säger massvis om elevens språkförmåga. Men den säger ännu mer om betydelsen av skola, inte ur ett samhällsperspektiv (Socio-ekonomiska krav på allt mer välutbildad personal) utan mer ur ett barnperspektiv.

Kommentera