Idag rusade jag från skolan lite tidigare än vanligt för att hinna till ett möte med goda lärarvänner. (Jag har bloggat om detta mötet på lararforbundet.se/ung.) Halvvägs till bussen kom jag på att det här är ett möte där det är smart att ha sin papperskopia av LGR 11 nära till hands, så det blev till att vända om och rycka med mig den Heliga Boken från mitt skrivbord. I borte ändan av skolgården hittade jag en av mina blivande elever, nioåriga Statstjänstemannen.

Statstjänstemannen: Hej Killfröken! Vad håller du i?
Jag: Det är läroplanen, alla lärares favoritbok. Den lär mig vad jag ska lära ut på lektionerna…
Statstjänstemannen (spelat upprört, med glimten i ögat): KAN DU INTE DET REDAN!?


Jag tänker mig att det finns en tjänst för henne på Skolverket, eller möjligtvis Skolinspektionen åt henne om sisådär 20 år. Och det ska vi vara väldigt glada för….

Kommentera