Det är en krispig oktobermorgon och min LLU har bestämt sig för att klämma in en bilduppgift som hon verkligen ville göra men inte har hunnit. Eftersom en passionerad lärare är A och O i all undervisning så tror jag nog att det är ett klokt beslut, även om just den här uppgiften egentligen tillhörde det förra temat. Eleverna har ju fortfarande temat i minnet så nog finns det gott om förkunskaper att bygga på.

Resultatet blir att vi tar emot eleverna på utsidan istället för i tamburen. Vi ska ut och plocka löv. Handledaren presenterar uppgiften och leder elevskaran mot närmaste fina höstträd. Kvar sitter en av klassens sexåringar på huk med sina armar hårt virade runt knäna. Hon verkar bekymrad. Nästan omedelbart får jag veta att hon längtar efter sina föräldrar.

Knäkramerskan: Vet du varför jag längtar så mycket?
Jag: Näe…
Knäkramerskan: För att vi ska baka kanelbollar när jag kommer hem!
Jag: ?
Knäkramerskan (eftertänksamt): De är min favoritfika…
Jag, som inte begriper vad det är för något hon pratar om ställer ett par utredande frågor för att få grepp om detta nya kulinariska fenomen. Det är uppenbart att hon INTE menar kanelbullar. Så vad skiljer en kanelboll från en kanelbulle? Och hur kommer det sig att jag inte känner till dem?
Jag: Är kanelbollarna liksom runda kanelbullar, eller vad?
Knäkramerskan: Nej… eller vänta, jag menar chokladbollar…

Mysteriet med Kanelbollarna tog slut lika fort som det oavsiktligt uppstod. Men någonstans i bakhuvudet har jag hela dagen funderat på hur en kanelboll skulle se ut. Det enda jag egentligen kommit fram till är att de lär behöva längre tid i ugnen. Fler idéer?

2 kommentarer
  • Lärarstudentskan
    Posted on 2008-10-13 at 12:32

    Jag tänkte genast på chokladbollar rullade i kanel. Men det låter ju faktiskt inte speciellt gott…

  • Viktoria
    Posted on 2008-10-14 at 22:46

    Ja, jag tänkte också på chokladbollar rullade i kanel 🙂

Kommentera