Jag hade egentligen tänkt att äta lunch med en elev som jag nästa vecka ska arbeta med, men så blev det inte. Istället hamnade jag med fyra tioåringar som håller på och lär sig att arbeta med Google Sites. Jag började med att fråga hur det går för dem. ”Men du, Killfröken… Kan man lägga in ett spel på en site?”
Jg svarade att det säkert går och att jag kan spela in en instruktionsfilm så att de kan prova och lära sig de. Det samtalet fortsatte av sig själv med att en av dem frågade om det är svårt att göra egna spel och om man kan bli rik på det. Innan vi ätit upp hade de planer på ett avancerat spel med olika karaktärer, utmaningar och spelvägar som går att spela gratis men också finns i VIP-version med fler möjligheter som barn vill ha. (”Som typ att man kan välja att vara en katt eller en hund men om man har IP kan man också bli en katt-hund.”)

Jag har svårt att inte slås av det simpla och samtidigt oerhörda i deras sätt att närma sig designen av sitt tänkta spel. Det känns som att det är sånt här man idag får läsa sig till på universitetet om man inte har sin barnsliga kreativitet kvar…

Kommentera