För ett drygt år sedan eller så släppte staten sin Digital Agenda För Sverige, som är tänkt att lägga fram en riktning som hör Sverige ska digitaliseras. Generellt kan jag tycka att det är för lite fokus på skolan. Men det är en perspektivfråga tänker jag….

I ett av avsnitten som rör skolan står det beskrivet att ”elever ska och lärare bör” ha tillgång till moderna lärverktyg. Här kan man ju ana en medveten skillnad på ska och bör. Men vad betyder den skillnaden? Hur är det tänkt att eleverna SKA kunna använda dessa lärverktyg om deras lärare inte har möjlighet att leda det lärandet? Det är ett vansinnigt feltänk att elever inte behöver lärare för att lära sig digitala förmågor. Det är lite som att tro att den som har en egen penna därhemma automatiskt kan bli nobelpristagare…

Kommentera