Onsdag eftermiddag. Jag sitter vid min dator och förbereder mig inför ett elevlett utvecklingssamtal genom att läsa hens egentillverkade dagordning. Mitt i mitt vardagsläsande stöter jag på en mening som gör allt för mig. Den får mig att rycka till.

Jag älskar skolan för jag gillar att snikra och skriva och tala andra språk.

Det finns något oerhört mellan de raderna. Jag har svårt att definiera det men jag tror det är något med ägandeskapet som den eleven uttrycker runt sitt lärande…

Vad tänker ni?

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

En kommentar
  • Paula
    Posted on 2013-01-31 at 11:10

    Ägande av lärande och kanske också en genuin glädje av att få förmånen att befinna sig i en miljö där man får göra saker som man verkligen gillar?

Kommentera