Idag häll jag en lektion om teleskop, rymden och Krabbnebulosan. (Det finns ett direkt samband mellan ur mycket planeringstid jag får lägga på  nasa.gov och hur hänförda mina elever blir. Men det säger mer om vår gemensamma nördighet än något annat.) Den lektionen slutade med att tre elever bad mig dela bildspelet jag hade gjort till lektionen. ”Jag vill visa dom där hemma.”

Jag tänker att det också är ett mått på hur framgångsrik en undervisning kan vara. Och så tänker jag att det inte lär ha hänt innan jag och mina kollegor bedrev en digital undervisning med en riktigt smidig lärplattform i grunden. Vem hade bett att få låna hem en lärobok liksom?

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera