”Den här veckan jobbar jag bara på måndag” hör jag mig själv säga innan jag far till Stockholm för ett par dagar av föreläsningar och konferensen SETT.

Det är ju egentligen galet fel. Jag jobbar ännu mer och ännu intensivare. Särskilt på SETT är det så. (Det säger väl något om hur läraryrket utvecklas.) Samtidigt är det inte helt självklart.

Årstaskolan har tagit med sig 15 elever i mellanstadieåldern hit. De är i sin egen monter och håller låda. Dessutom går de runt och frågar folk vad de kan göra för dem. Jag antar att det är provocerande för några men samtidigt är det så otroligt viktigt. Det är en fråga om att kartan och verkligheten måste stämma.

En del människor skor sig på att utnyttja den diskrepansen. De har ingen framtid på skolmarknaden. Så är det bara. Hej då.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera