Det är måndag och jag har begett mig till Stockholm tillsammans med Kommissionärsbarnet, som är en av åtta barn som utsetts att bli IT-experter åt regeringen. Vi lyssnar till ministern, statstjänstemän och andra vuxna som en och en pratar om viktiga saker. Den röda tråden som går igenom praten är det avancerade språket. Det här är viktiga människor som är vana att prata om viktiga saker med andra viktiga människor. Då får man ett språk därefter.

På ett sätt är det så klart inte bra. En del av barnen förstår för lite för att kunna hålla intresset uppe särskilt länge. Samtidigt klarar de allra flesta av att hänga med alldeles utmärkt. Och dessa kommissionärer blir än mer motiverade av det avancerade språket. Här är någon som tar dem på allvar. Självklart finns det synonymer till ord som delbetänkande, slutrapport, huvudsekreterare och politikområden. Men vad är poängen med att fördumma saker som faktiskt går att förstå?

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera