Min tandläkare har ett viktigt mantra som hon ofta upprepar: ”En olagad tand är alltid bättre än en lagad tand.” Inte mig emot. Jag tackar och ler med mitt småskeva leende. Det är så billigt så billigt att gå till henne… Men det ligger något mycket vettigt i hennes sätt att tänka. Ibland är tidens stilla gång bättre än mänsklig påverkan. Det gäller även när utgångsläget är mer än lovligt oroande. Här kommer ett exempel som bevisar att det är sant även i min bransch.

Elev (tio år gammal): Killfröken!
Jag: Ja…
Eleven: Är det sant att du var ett år när vi föddes?
Jag (förvånat): Euhm, nej… Det är nog fel.
Elev (till kamraten bredvid som tydligen tycks ha bett Eleven att ställa frågan): Där ser du!
Jag: Däremot gick jag i fyran (som de gör nu) när ni föddes…
Båda två: Va? Är du lika gammal som oss?

Det tog ett tag att reda ut den röran. Men nu tror jag att mina elever är på det torra med att jag är äldre än dem…

(Förresten #1: Här kommer dagens skönaste elevkommentar på Pittoreska Skolans hälsoblogg där figuren nu börjat äta palsternackor: ”Böröm böröm. Bra jobbat kompis. Men du moste äta fisk och köt också.” – Flicka, åtta år.)

(Förresten #2: Till dom två som hittade hit till min blogg efter att ha Googlat ”Födelsedagskort blogg” vill jag bara be om ursäkt. Det här måste vara den absolut minst användbara sidan Google hade kunnat ta er till…)

En kommentar
  • Lärarstudentskan
    Posted on 2008-05-06 at 22:28

    När min syster var lite mindre än hon är nu (18 år) hade hon bestämt sig för att 18 var en mycket hög siffra och hade svårt att relatera till att det fanns något högre, så när vi lekte den evighetslånga leken ”vem kan säga högst tal” svarade hon alltid 18 på mina miljoners miljoner och såg oerhört mallig ut… Hon spred även ut att vår far endast var 18 år (Gammalt! Gammalt!). Det stämde inte heller riktigt.

    Att som 21åring praktisera på gymnasiet är dock lite annat. Hade under förra tillfället lektioner för bland annat elever som var 19 år och som dessutom, eftersom jag endast läst pedagogik än, förmodligen hade större ämneskunskaper än jag. Knepigt som sagt… =)

Kommentera