En dag som började strax innan fyra svensk tid har lidit mot sitt slut, nästan ett dygn senare. Det är kvällen innan BETT (#BETT14se) börjar och det är märkligt hur trött jag är när dagens enda programpunkt med Lin Education (#linedu) är ’mingel 19.00’. Det borde inte vara så tungt liksom. Ändå smärtar fötterna mer än en dag på skolan och precis som vanligt däckar jag en stund efter fem. Enda skillnaden är att det den här gången är på ett hotell mitt i London istället för på en buss mot stan.

20140121-172104.jpg

Men så tänker jag efter… En dag som på pappret är resa och fri lek är också superviktigt jobb. Jag är här på egen bekostnad och med mig är kollegan från Andra Arbetslaget. Vi har jobbat på samma lilla skola i typ tre år så visst känner vi varandra. Men ändå inte. Vi har aldrig riktigt jobbat ihop på ett sånt sätt att vi har behövt utforska varandras syn på lärande. Det här blir en dag där vi hinner göra just det. På flyget, på bussen, i väntan på varsitt rum, på väg ner för Oxfordstreet och över en middag händer det som kommer leda till att vi de kommande dagarna kan använda varandra som bollplank. 2012 var jag här med fackliga kollegor. Det var inte samma. Nu är vi två från Vardagen som upptäcker ihop. Förhoppningsvis ger det högre utväxling. Med ett stundande nybygge som är den största i skolans 175-åriga historia behövs input om nytt lärande. För oss blir det en dag med ’fokus lärmiljö’, en dag med ’digital literacy’ och flera skolbesök.

På en parkbänk i Hyde park frågar kollegan ”Men tänk vad synd om vi skulle missa mässan. Det är ändå därför man är här.” Jag tänker att det är fel. Det riktiga syftet är det som händer vid sidan om mässan, bland annat på en parkbänk i en park som heter duga.

20140121-172232.jpg

Kommentera