Du vet att det är något särskilt när du läser i kvällspressen att din ena kollega tagit ledigt en vecka. Det lär ju aldrig hända igen. Lite tråkigt faktiskt.

Hur som helst. Det är onsdag och det betyder biblioteksdag på Pittoreska skolan. Då kommer Skolbibliotekarien och eleverna får chans att lämna tillbaka och låna böcker ur det förvånansvärt rika utbudet. När Skolbibliotekarien (Sextio år gammal tant) låter bli att dyka upp får lilla lärarstudenten sköta hennes jobb. När alla andra har lånat klart sitter en av min praktikelever kvar vid ett bord och suckar teatraliskt över en faktabok om tigrar och lejon från mitten av sextiotalet.

Eleven (tio år gammal): Meh! Jag vet ju redan allt som står i den här boken. (Vänder sig till ”de andra” trots att hon är ensam kvar.) Ingen får låna den här boken, okej? Det är en skitbok, den är inte bra för er.

En kommentar
  • Camilla
    Posted on 2008-05-07 at 23:30

    Språkbruket låter som kommet av en äldre version av allas vår Agnes! 🙂 Jag gillar ”Meh!” och ”okej”, men allra bäst ”den är inte bra för er”.
    /Cami
    Ps. Såg precis specificeringen av länken till min blogg. Tack! Dunderfyndig är ett obotligt fint ord, samt en grym titel. Ds.

Kommentera