”Det är tio säkert femton grader kallare här! Kan vi inte bara skita i det här och åka tillbaka?” Det är första tankarna när planet landar på svensk mark. Nästa tanke är att det är rätt gött att vara hemma igen. Det är svårt att se hur någon blir mätt på en stad som London men i alla fall är jag nöjd med konferenslivet för nu. Jag behöver kidsen, klassrummet, kollegorna och till och med kluddet de kallar bambalunch. Och så behöver jag klappa lite på våra nya fina projektorer.

Hela vägen hem har vi jobbat på en rapport om våra intryck, främst med fokus på digital literacy och lärmiljöer. I början på nästa vecka kommer jag kunna dela den med alla som är intresserade! Det känns bra att avsluta en konferens som denna med att dela exakt ALLT material vi har. Jag uppmuntrar er andra att göra det också.

För två eller tre år sedan var jag på BETT med Datorn i Utbildningen och det året reste jag själv. Med mig hem tog jag en tanke om något som då var nytt: Bring Your Own Device. Det var Puentadura som introducerade mig för den tanken och det har tagit mig fram tills nu innan jag har blivit riktigt bekväm med en demokratisk och rättvis tolkning som passar vår skola. På vägen har det varit två-tre år av superintressant skolutveckling. Den senaste tiden har vi behövt något nytt att bita i och jag är säker på att det kommer att vara inom området digital literacy. Betydelsen av den kompetensutveckling vi har fått på det området bara den senaste veckan är ovärderlig. Vi kommer kunna bygga på det i flera år. Inte för att vi behöver det. Redan nästa år vill jag ta med mig fler kollegor, kanske rentav alla?

Kommentera