Igår skrev jag ett inlägg om det stimulerande med att som lärare göra sånt som är svårt. Allt det är sant och jag står fortfarande för det.

Men jag vill göra ett tillägg. En del elever har jäkligt svårt att komma förbi tröskeln och våga göra fel. Det är skillnad där på frivilliga hackerprojekt som sker i ett coolt makerspace och obligatoriska skolprojekt. Barn är vana vid att lyckas i skolan och utvecklar utifrån den erfarenheten en förväntan. Allt behöver inte alltid vara toppen men det kan vara lätt att tro att man plötsligt blivit dålig på ’skola’.

Generellt tänker jag att skolan fortfarande är lite för mål- och resultatstyrd för elevernas egna bästa. Det behövs mer fokus på processen och lärandet det innebär. Det tar vi imorgon då….

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera