Ni vet hur läraryrket och skolan är härligt föränderliga på ett sätt där en dag inte liknar den andra? Det är i stora drag därför jag blev lärare. Det och att jag verkligen trivs med att jobba med unga människor.

Idag har jag nog slagit mitt eget rekord dagar som inte liknar andra. Det genom ett enda litet möte. Med Kommissionärsbarnet och ett par andra elever från vårt område. De diskuterar för- och nackdelar och kommer efter en stund in på frågeställningen om robotarna en dag kan/kommer ta över världen. En helt seriös diskussion som visar att de allihop är överens om att den faran finns men är liten. Det riktigt coola är hur de tillsammans har fem-sex bra förslag på hur det problemet rätt lätt kan lösas. Kanske ett skräckscenario för oss men inte för framtiden. Gött!

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera