Måndag kväll och jag lämnar ett föreläsningsjobb som är det sista i en serie som jag jobbat med sedan i december. Ett halvår av sporadiska möten och ständiga insikter i en annan huvudmans organisation. Intressant. Framåt slutet av sista föreläsning kommer jag in på det här med lärare och sociala medier. En deltagare får nog och utbrister: ”Men tänk om jag vill slippa mina elever efter lektionstid då!?”

Jag har svårt att reagera när jag möter lärare som är sådana. Jag har svårt att se dem där de står och förstå vart de kommer ifrån. Jag vet att inte alla är pepp på sociala medier, och det är okej. Men varför har man det här jobbet om man vill slippa dem man arbetar med? Jag är inte helt övertygad på att personer som pratar så borde vara i en undervisande roll. Det är inte rättvist gentemot eleverna som faktiskt har en rätt till att bli bemötta med nyfikenhet.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera