Det är SETT och dag ett. På twitter rasar det in tankar och reflektioner från nya intryck, en mycket värdefull källa till att lära av varandra. Mitt i floden dyker det upp en tweet som introducerar ett nytt ord. Totalt händer det två-tre gånger under konferensen att nya ord föds. Jag tänkte ägna ett par inlägg åt att lyfta dem och tänka vidare runt dem, mest därför att jag vill använda dem i mitt eget professionella språk.

Skrytskvallra
”Nu skippar vi jantelagen!” kan folk hojta i olika sammanhang men hur lätt är det egentligen att göra? Vill man på allvar att folk som gör bra grejer ska få erkännande för det så behöver vi hjälpas åt. Vi behöver berätta för andra om Ola grejer som folk runtomkring oss håller på med. Det är det jag tänker menas med att Skrytskvallra. Vi skryter åt andra. Vi skvallrar om bra saker som andra gör. Det lyfter spridningen av goda exempel och sänker tröskeln för folk som hör att börja berätta om bra saker de själva gör. Det är då det riktigt spännande händer.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera