Fredag morgon och jag kommer till klassrummet, där ett par elever huserar.

”Titta! Vi har gjort fint!”

De har lagt ut de små lättrullade mattorna som jag använder i mitt klassrum så att de bildar en gång fram till den plats framför tavlan som vi använder som central plats. Dessutom har de flyttat runt alla bord och stolar.

Jag: Ja, alltså det här var ju verkligen kreativt.
De: Ja!!!!
Jag: Har det att göra med den nya projektorn? (Som vi fått monterad i ena hörnet av klassrummet.)
De: Precis! Det syns inte så bra i den delen av klassrummet så vi tänkte att vi får ha något annat där och så får vi försöka ha våra arbetsplatser här borta.

Det låter smart.

En dryg halvtimma senare börjar första lektionen och de har tre förslag på placering som tre elever presenterar och argumenterar för. Sen vill de rösta om vilket som är bäst. Och jag som har elever mitt i ett projekt om val, demokrati och beslutsprocesser. Perfa!

 

Kommentera