Nu när allt är över vill jag säga något som jag tänkt på ett par veckor: Det är rätt fånigt att tävla i skola. Det är fånigt på PISA-nivå och lika fånigt på Guldäpple-nivå.

Vi är ju trots allt aldrig starkare än vårt sammanhang.

Med det sagt är jag oändligt tacksam att få dela sammanhanget Guldäpplet 2014 med Karin, Ulrika och Ylva och de 112 övriga nominerade.

Jag är också tacksam över det vardagliga sammanhang som jag verkar i. När jag kom till Partille 2007 som lärarstudent visste jag inget om digitala förmågor och lärverktyg. Idsg är jag här, med ett guldäpple och en andra plats. Det finns många orsaker till det. Allt från utbildningsnämndens och utbildningsförvaltningens strategiska satsning på digitala lärresurser till mina närmaste kollegors och elevers tålamod och nyfikenhet att testa nya saker, även när det inte är helt klart hur det ska sluta.

Allt som allt är jag överlycklig över att gå finnas och verka i sammanhang som gör det lätt att vara den bästa lärare jag kan vara.

image

image

Kommentera