Så är den här. Veckan när hundratals hotellrumsbilder dränker diverse flöden. Det är den nätverkade upplevelsen. Samtidigt sker viktiga möten och stora insikter som är värdefulla.

I år gör jag resan med hela mitt arbetslag. Vi ska börja rund av ett flerårigt EU-projekt, hinna med BETT och framförallt bli ett mycket starkare arbetslag. Det blir en vecka utanför de stora arrangörernas lika inrutade som högkvalitativa program. Både gott och ont.

Jag har valt ut ett par saker jag vill spåna mer på:
– ’Learning analytics’ verkar vara en grej som är på gång. Det vill jag veta mer om.

– Jag vill hitta ett långvarigt och ekologiskt sätt för mig och mina elever att medskapa öppet innehåll för Internet. Efter snart sex år med en pryl per elev är vi redo för nästa medvetna steg framåt.

– Jag vill hitta sätt att prata om IT-driven skolutveckling även med kollegor som inte varit med hela resan sedan 2009. Annars blir digitaliseringen en grej vi förlorar med nya kollegor. Så kan vi inte ha det.

Kommentera