Första januari och det är inte särskilt många tankar i mitt huvud idag. Kanske beror det på den sena natten, den fina festen eller det faktumet att jag väcktes ganska tidigt av att solens strålar penetrerade mina gardiner. Mina larvigt tunna gardiner som jag menat byta ut i flera års tid men inte hunnit med. Eller så är avsaknaden av tankar ett resultat av att jag kommit halvvägs genom ett riktigt avkopplande jullov. Jag gillar den fria känslan av att stänga av de processer som annars konstant ligger och maler i bakhuvudet. Det behövs.

Samtidigt stänger jag inte av de plattformar jag använder tillsammans med mina elever. Instagram, Snapchat, Kik och andra tjänster. Det tar inte särskilt mycket tid och kräver inte särskilt mycket engagemang från mig. Samtidigt ger det mig så mycket tillbaka i termer av uppslag till kommande undervisning, förståelse för elevernas bakgrund och den relationen mellan oss som vi tillsammans kan bygga lärande på. Att slöchatta om årets nyårslöften med ett gäng elever tar inte mer tankekraft än att sporadiskt twittra med kollegor i det utvidgade kollegiet om mekanismer bakom blockeringar. Det kräver liksom inte så mycket tankekraft. Det kostar typ inget, vilket gör det till en garanterat bra deal.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera