Lunch. Jag och några elever.
Vi sitter nära dörren och ser en elev gå med en knäckemacka i handen. Stort brott mot kökspersonalens regler.
De låtsas bli upprörda och kräver att jag agerar.

En av dem: Killfröken! Hen måste bli relegerad!
De andra (osäkert): Euhm, ja. Jsut det!
Jag: Var har du lärt dig det ordet?
En av dem: Jag såg det på en film. Tyckte ordet lät läskigt och att det passade bra nu.
Jag: Ja, det passar ju rätt bra.

Ett lunchprat om ordet relegerad som ganska snart resulterade i att vi tillsammans smakade på alla möjliga ord och hur de egentligen känns att uttala.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera