Tidig eftermiddag. Lunchen är ett minne blott och lunchrasten också. Vi är inne på dagens sista lektion. Jag och mina elever är i skarven mellan två uppgifter när dörren till klassrummet öppnas. Där står Sjuåringen.

Sjuåringen: Hej Killfröken! Du, dina chokladbollar är klara nu!
Jag: Just det! Vad bra, det passar väldigt bra.
Elev: Va!? Lycklig. Har du fixat chokladbollar!?
Jag: Mja, inte riktigt…
Elev: ?

Jag minns att vi en dryg timma tidigare haft ett utbyte på skolgården under lunchrasten. Jag som rastvärd och hon som ensam sjuåring utan någon att vara med på rasten. Det utbytet gick ut på att hon och jag delade en rollek där hon drev ”en berömd resturang och bakfabrik” och jag var hennes enda kund. I slutet av rasten såg jag hur hon blev ledsen när jag behövde gå in. Så jag avslutade med en monsterorder om en chokladboll per elev på skolan. Nu var hon tydligen klar med den ordern.

Sjuåringen: Vart ska jag lämna dem?
Jag: Kan du hjälpa mig att dela ut dem till alla elever på skolan?
Sjuringen: Ja, okej. Men bara för din skull.
Jag: Tack!
Eleven: !?
Jag: Jo, var var vi….

Kommentera