Samma fredag och samma kvällspass på fritidsgården. I lokalen finns en kiosk där kidsen kan köpa lite olika saker till självkostnadspris. De turas om att sköta den som ett led i att de ska få äga och driva deras egen fritidsgård. Just den här kvällen är det ett par trettonåringar som för första gången har valt att ta hand om den. Jag märker att några av dem är lite osäkra, förmodligen av nervositet för att de andra ska tycka att de gör fel. (Vilket egentligen aldrig skulle hända här.) En av många uppgifter är att välja musiken till stereon som finns i kiosken. En av dem fumlar lite med sin telefon ett tag för att parkoppla den med högtalaren. När det väl är gjort vill hen inte riktigt välja musiken. Så hen ber mig.

Hen: Killfröken! ”Sätt på en bra låt!”
Jag ser vad som händer och tar tillfället att utmana henom. Men det kommer krävas list.
Jag: Kolla inte på mig. Jag har lyssnat på Spotifys spellistan ”This is Ed Sheeran” hela dagen.
Hen (kollar på mig ett ögonblick): Okej, det funkar inte. Jag får lösa det själv. Det blir bra.

Så opererar en utmanings-ninja.

Kommentera