Det är söndag och jag sitter och rensar mina högar med papper. Mitt bland alla viktiga blanketter hittar jag en liten papperslapp som påminner mig om en händelse för ett par veckor sedan.

Det är matematiklektion med förskoleklassen och vi pratar i en stund om favorittal. Lektionen ska egentligen handla om taluppfattning och på ett sätt är det väl det vi pysslar med. Det har kommit till Den Lilla Vetenskapsmannens tur och han stegar fram till den lilla tavlan och fattar pennan:

8 1000 8

Den Lilla Vetenskapsmannen: Åttatusenåtta!

Klassen applåderar imponerat och jag hinner mitt i alltihop tänka att han är på väg in i ett sällskap. De Som Kan. I det här fallet handlar det om att kunna skriva tal. Positionssystemet. På sätt och vis är det som är min arbetsuppgift: att göra ungarna till medlemmar.

Jag är en medlemskapare.

Kommentera