Mina elever har haft ett stort prov som de förberett sig för länge. Det är inte mitt ämne eller mitt prov men jag har sett deras förberedelser. Nu har jag lektion med några av dem direkt efter och jag har förutsett deras urladdning och att den så klart kommer ge mig andra förutsättningar.

Så jag har planerat därefter.

När jag satt igång dem är det en elev som brukar vara snabbt igång men som nu har fastnat. Hen sitter och stirrar på sin mobil. Jag kollar läget.

Jag: Hur är det? Gick provet bra?
Hen: Ja. Jag ska snart börja jobba….
Jag (I alla fall lite på skoj): Vad tror du om att göra det nu istället?
Hen (ler men släpper inte blicken): Jo, jag ska. Jag väntar bara på svar från min pappa. Han brukar alltid vilja veta hur det går för mig på mina prov så jag skriver alltid direkt efter och sedan svarar han att jag är superduktigt.

…. några sekunder passerar….

Hen (högt så alla hör): Där kom det!

Kommentera