Det är okristligt tidigt och än har bara några enstaka barn kommit till morgonfritids på Pittoreska Skolan. Skillnaden mot frukost på Moderna Skolan är att vi äter på avdelningen och det är jag som ordnar frukost istället för mattanterna. Det ligger något poetiskt över att laga frukost åt någon annan, fråga mig inte vad.

Hur som helst: tidigt som tusan. Få barn närvarande och min egenhändigt komponerade måltid är just serverad. In genom dörren kliver Kuriga Ungen (sju år). Detta är ungen som kan hitta på de skönaste planerna och är social som få men som aldrig kommer i tid till någonting. Rik fantasivärld är ordet.

Jag: God Morgon!
Kluriga Ungen: Hej! Och usch!
Jag (förvånat): Va?
Kluriga Ungen: Natten var hemsk ska jag säga dig…
Jag: Hur då menar du?
Kluriga Ungen: Jag drömde en hemsk magdröm…

Förresten #1: Du som hittade hit genom att googla ”förslag på tal till skolavslutningen” – Hör av dig så kan jag hjälpa dig att skriva ett tal. Jag är hyfsat bra på sånt…

Förresten #2: Du som hittade hit genom att googla ”varbildning under lagad tand” – jag kan inte hjälpa dig med dina bekymmer…

Förresten #3: Till dig som tidigare idag hittade hit genom att google ”bara fötter” – Du är nu den trettonde personen som hittar på det viset. Är det någon som skämtar med mig?

3 kommentarer
 • Tenten
  Posted on 2008-05-29 at 17:01

  ”Bara fötter” är titeln på en barnskiva med Jujja Wieslander bl.a… Det kanske förklarar ett och annat. 😉

 • Lärarstudentskan
  Posted on 2008-06-01 at 17:21

  Hihi, tycker det är kul att om man googlar ”Killfröken” så föreslår google ”gullfröken”. Det är ju sött!

 • Killfroken
  Posted on 2008-06-01 at 21:06

  Jo, ibland är Google smartare än vad man tror…Hu….

Kommentera