Det är lunch och jag har just gjort mina elever sällskap till skolans matsal. På vägen dit har de passerat sina faddrar och småprat har utbytts. En av mina elever (sjuårig flicka) är nu märkbart besvärad.

Elev: Du, Killfröken. Jag tror inte jag vill ha någon mat i dag.
Jag: Vadå då? Vad blir det för något?
Eleven (med försökt diplomati): Alltså… Jag tror inte jag gillar fiskfilé…
Jag: Va?
Eleven: Det låter äckligt. Särskilt med äppelmos på.

Jag – som den goda pedagog jag är – uppmanar henne att i alla fall smaka en bit. ”Sen finns det  ju alltid ett salladsbord om du inte tycker om maten.” Tjugofem minuter och fem fullstora portioner senare fick jag tvinga ut samma elev på lunchrast eftersom matsalen vid det här laget skulle stänga för dagen.

Vad som serverades? Fläskfilé, kokt potatis och äppelmos. En ny favoriträtt.

En kommentar
  • Bella
    Posted on 2010-03-24 at 21:49

    Föräldrarna lär bli så glada =)

Kommentera