Kvaliteten av en skolgård kan lätt mätas genom att bedöma hur sommarvänlig den är. Storstadskolans skolgård, en asfalterad plan omringad av högt stängsel, är inte alls särskilt sommarvänlig. På Pittoreska Skolan beror sommarvänligheten lite på var på skolgården man är. En av de bästa platserna är bänkarna bland de lummiga träden. (Kan det vara almträd?) Där finns skugga, sköna bänkar, bra utsikt över skolgården och idag även fyra av mina blivande praktikelever (åtta år gamla).

Jag: Hej ungar, vad gör ni?
Ungar (tydligen coola som få): Vi chillar….
Skeptiska Ungen: Har du nya Converse?
Jag (visar upp mina svarta Chucks): Japp. Jag ville ha någon cool färg men det fanns bara svart och grått…
Skeptiska ungen: Gillar du oljiga skor?
Jag: Euhm, va?
Skeptiska Ungen: Asså, gillar du skor som är lite grön-brun-lila? Som ser ut som att man har doppat dem i olja?
Jag (eftertänksamt): Mjo, visst. Det hade väl varit coolt tror jag…
Skeptiska Ungen (hoppar ner från bänken): Hjälp! Akta er, han är emo!
Jag: ? ? ?
Skeptiska Ungen: Min storebror (fjorton år) säger att bara emosar gillar oljiga skor. Passa er noga säger jag!

2 kommentarer
 • Lärarstudentskan
  Posted on 2008-06-10 at 20:10

  Haha, jaa, djävlar, där vill man ju inte hamna!

 • Killfroken
  Posted on 2008-06-10 at 22:59

  Till saken hör att den här ungen inte har en aning om vad en emo är. Ändå tycker jag att det är en fullt rimlig och oerhört träffsäker reaktion. Man SKA vara lite rädd, för att vara på den säkra sidan…

  (Jag har en polare som läser till lärare för högstadiet/gymnasiet och som blir kallad för ”Emo Ungen”. Det underliga är att det är rektorn på hennes VFU-skola som hittat på smeknamnet… bra tecken?)

Kommentera