Det är valtider och för första gången sänder TV valreklamer. Häromdagen såg jag en hemsk reklamfilm om det sk ”kaoset i skolan”. En vidrigare barnsyn får man leta efter. Jag minns att jag tänkte: ”Jag kan inte känna igen mitt eget yrke.”

(Dagen efter frågade en av mina elever var i Sverige den typen av skolor finns. Även om jag försöker vara partipolitiskt obunden på jobbet så kunde jag inte besvara den frågan på något annat sätt än att förklara hur vissa politiker helt enkelt ljuger för att vinna röster. Det visar sig att mina elever inte heller känner igen sig.)

Så när jag idag loggade in på Facebook och såg mitt flöde överfullt av länkar till denna film hittade jag hoppet igen.

Precis så upplever jag mitt jobb. Tur att det finns någon vettig röst, även i valtider.

3 kommentarer
  • Bella
    Posted on 2010-08-26 at 22:24

    Vi får allt hoppas på en rödgrön regering och som respekterar oss lärare och ser oss som en proffessionellt yrkesgrupp. Men som framför allt ser på barn som små kompetenta individer och inte brottslingar och störmoment.

  • Anna
    Posted on 2010-08-26 at 23:17

    har med reagerat starkt på den reklamfilmen. den känns också väldigt mycket just det partiet med.. så vad ska man säga mer än: ”japp, han gör det igen”.. hur den mannen kan få hållas är mer än vad jag begriper.. f.ö. känner jag inte heller igen den skolmiljön fast jag jobbar iofs med något yngre barn än vad som är med i den reklamen och på fritids..

  • Killfröken
    Posted on 2010-08-27 at 05:57

    @Bella: Där är vi helt överens! Även om de Rödgröna har en tendens att klumpa ihop skolan med övriga välfärdsfrågor så föredrar jag att slippa ett konfliktorienterat ledarskap.

    @Anna: Fasen vet om det är åldersskillnaden som gör att man inte känner igen sig… 😉 (På ett högre plan kanske det säger något om hur pass inbjudande skolan har varit för föräldrar och släktingar till eleverna att komma på besök, om det går att övertyga väljarna om att den sk ”skolkrisen” är sann?)

Kommentera