Igår morse fick jag en alldeles särskild kommentar på inlägget om Nora. Det är hennes SO-lärare Lennart som skriver och berättar om sin undervisning. jag blev så otroligt glad och inspirerad att jag bara var tvungen att göra det till ett inlägg så att ingen skulle missa det. Så idag upplåter jag mitt utrymme i etern åt Lennart. Läs och inspireras!

Hej
Det är jag som är Noras So-lärare vilket är en enkel sak. När eleverna har kul behövs knappt någon lärare, så det har blivit mycket kaffe och småsnack under våra temaveckor om politik.
För den ”oinvigde” kanske det låter som en total omöjlighet att driva ett tre-veckors tema om politik på heltid med 43 elever i år 9. Mardrömsläge? Men med god pedagogik går det att fixa det mesta. Jag är ingen stor pedagog (kan knappt stava till wygo…wigo…wotski). Men jag har en ledstjärna – jag skall ha kul i skolan. Den här gången har jag haft jättekul, och eleverna också. Jag tror faktiskt att de tycker att politik är kul. Häftigt. Nu har vi en vecka kvar av temat och jag sitter just nu och jobbar med hur den veckan skall planeras så att jag inte förstör den goda känslan för politik som eleverna nu har.
Hoppas ni såg debatten igår. Nora satt där, snett bakom sin idol Maria Wetterstrand, och följde med i allt som sas. Jag måste erkänna att det kröp fram ett par tårar i mina ögon då och då. Nora var bäst i debatten! Men jag hoppas att ni all hörde Marias ”uppläxning” av Jan B. ”Genom att lärare och elever får chansen att skapa goda realtioner skapas en bra skola utan behov av fåniga regler”. Så ska det låta.
Jag vill också vara med och berätta om vilken fantastisk skola vi har i Sverige. Den fåniga diskussionen om friskola eller kommunal kan vi lägga åt sidan nu – skola som skola. Vi måste visa hur bra skola vi kan göra tillsammans, utan massor av pengar men med goda pedagoger och en himla massa kul!
Lennart – so-läraren
3 kommentarer
 • Rebbi
  Posted on 2010-09-19 at 19:07

  Bästa läraren jag har haft. Någonsin.

 • eleonore
  Posted on 2010-09-23 at 19:57

  samma här 😀

 • Nora
  Posted on 2010-10-30 at 23:49

  Såklart! Håller med!

Kommentera