Scenen är Pitoreskaskolans personalrum som vanligtivs är en ljus och luftig miljö med mycket grått och en massa bokhyllor längs ena långsidan. Just för stunden är personalrummet omgjort till en färgglad liten hydda och mitt i hyddan sitter lärarna och pratar om det alla pratar om: Melodifestivalen. De flesta verkar måttligt intressrade. Manliga Kollegan är sjukt intresserad och erkänner att han gärna följer varje sänding. Diskussionen går in på telefonomröstningen.

Manliga Kollegan: Har ni röstat någon gång?

Nästan alla (även jag): Euhm, nej…

Kollegan i klassrummet bredvid: Jag har! På Sanna Kallur…. (märker att alla är tysta och ser lite på henne, som om vi försöker ta reda på om hon skojar) Ja, fast jag använde det dyra numret…

Vad lär vi oss av det? Man blir precis lika skön som man umgås. (Vilket förklarar varför gymnasielärarna är som de är…)

 

Kommentera