Elever reagerar olika på att få en manlig lärare/ vikarie/ lärarstudent. De flesta gångerna har jag fördelar gentemot mina kvinnliga kollegor kan ajg tyck. Men vissa elever, framförallt de allra mest rosa flickorna, kan ibland ha svårt att tänka sig en kille som lärare. Sådana barn finns även på Pittoreska Skolan. En flicka (nio år gammal) har tytt sig mer till den andra lärarstudenten, en ung tjej än till mig. Det är helt okej, jag skulle aldrig komma på tanken att ta åt mig. Men när hon återvänder till Högskolan och jag är kvar på VFU (praktik) blir det bekymmer. Rosa räcker upp handen under matten.

Jag: Vad kan jag hjälpa dig med?
Rosa: Nej, jag vill ha Den Andra.
Jag: Men nu får du mig. Jag är säker på att jag kan jag också. Du vet, jag ska ju bli mattelärare så det här är mitt expertområde.
Rosa: Nej, men jag väntar hellre på henne.
Jag: Hon är ju inte här….
Rosa (lite irriterad): Men då väntar jag på att hon kommer tillbaka.
Jag:Visst, hon kommer tillbaka i mitten på maj så då kan du läsa din tystläsnignsbok så länge.
Rosa tittar med stora ögon på mig och tar upp sin tystläsningsbok.
(
2 kommentarer
 • Camilla
  Posted on 2008-07-10 at 09:35

  Osökt dyker frågan upp i min skalle:
  VAD HÄNDE SEN? Fick Rosa fortsätta läsa den lektionen? Hur lyder upplösningen?

 • Killfroken
  Posted on 2008-07-13 at 07:10

  Nej, så klart inte.
  Jag fick förklara att det var ett dåligt skämt. Jag passade samtidigt på att förklara att det just då bara fanns att välja på mig och mina handledare. Då blev det klart för henne att jag duger, i alla fall i bland 😉

  //Killfröken

Kommentera