Då och då får man som lärare veta ganska intima familjegrejer som ungarna inte har vett att hålla för sig själva. (Så klart hänger jag inte ut föräldrarna här, det vore lite väl oetiskt.) Jag inbillar mig att detta inte är ett lika vanligt förekommande fenomen för mina kollegor som har äldre elever, men jag vet inte. Det mesta är harmlöst. Sen finns det sånt som kommer ut på ett sätt som gör att man undrar vad som pågår där hemma egentligen. Det här är en sån historia.

Jag vikarierar på en liten förskola där personalen just haft studiedag. Vid morgonsamlingen dagen efter samtalar lärare och barn om olika saker. Bland annat behandlas vad personalen gjort under studiedagen.

Pojke (tre år gammal): Vad gjorde ni igår? Var ni hemma också?
Fröken: Nej, vi var på kurs. Där lärde vi oss (artikulerar) barn-mass-age.
Jag: Vet ni vad det är?
Flicka (fyra år gammal): Jag brukar ge min pappa massage.
Jag: Vad gör du då, kan du inte berätta?
Flicka: Jag står på honom! Mitt på ryggen!
En kommentar
  • annemarie
    Posted on 2008-07-13 at 12:23

    Ja – så bra det är med barn. Tack för kommentar. A-M

Kommentera