Nu väcker jag bloggen ur dess kvasi-dvala. Imorgon är min första dag efter semestern så nu får det räcka med sommarstängt. Det dröjer en vecka innan jag träffar mina elever igen men fram tills dess har jag ett par go’ingar på lager från i våras (läs försomras).

Som jag tidigare berättat har vi under vårterminens sista veckor fått äran att ha en elev som egentligen inte ska börja hos oss förrän efter sommaren.

Jag och den samma eleven sitter en eftermiddag på altanen som blickar ut över skolgården. Förbi åker en polisbil i utryckning. (Deras anläggning för polishundar sägs ligga i närheten av skolan.) Samtalet som hittills mest kretsat kring sommar glider över till poliser.

Eleven: När jag blir stor ska jag bli polis.
Jag: Bra val. Jag tror du passar som polis för du är alltid bra på att hitta på rättvisa lösnignar.
Eleven (lite missnöjt): Mjo, men det är inte därför jag vill bli det…
Jag: Varför vill du bli polis då?
Eleven: För då får jag jaga bovar. Sen ska dom sitta i finkan och få äcklig mat.
Jag: Deras mat är inteså värst äcklig. Den smakar nog ganska gott…
Eleven: Näe! Inte mina bovars mat. Dom ska bara få spenat…usch!

En kommentar
  • Maria
    Posted on 2008-07-28 at 22:18

    Dina små ”repriser” har förgyllt min sommar. Tack för kommentaren i min blogg där jag ojjade mig över the dos and donts i rekryteringsvärlden. Sanningen att säga är att jag faktiskt fick tjänst här i stan o mina pendlingdagar är över. Ska bli spännande att fortsätta läsa din blogg.

Kommentera