Sedan en tid tillbaka driver jag, en kollega i grannklassen och typ femton av våra gemensamma elever skolans lokala Harry Potter klubb. Kidsen delar ut roller (jag är Dumbledore!) och lär varandra nya trollformler. Till en början var det  bara en kul grej, som på sin höjd sammanförde barn som annars aldrig hade umgåtts i skolan. Mer än så var det inte. Fram tills min briljanta kollega och jag fick en idé. Är det någon av er som har sett Dave Eggers TED-prat från 2008? Han är författaren som öppnade en läxläsningsstudio förklädd till piratbutik, eftersom det är trist att gå till stödundervisning men coolt som tusan att hänga i en piratbutik. Visst är det logiskt?

Jag älskar den tanken. Så mycket att jag gick ut och köpte Harry Potter trollstavar. På sikt kanske det slutar i en läxstudio förklädd till Hogwarts? Vi får se var det slutar. Det är än så länge bara en idé, men jag har en känsla av att problemet med många skolors utveckling är att de som jobbar där (stora som små) har för lätt att avfärda idéer.

En kommentar
  • AnnaWK
    Posted on 2011-12-20 at 23:22

    Vilken härlig idé! Jag hade lätt velat komma och läsa mina universitetsläxor där och jag är 25 bast!

Kommentera