Kära bloggläsare/fellow moralpoliser!
Jag funderar på att visa det här klippet som en del av en presentation om Island/isländska på jobbet. Men jag behöver er hjälp innan jag bestämmer mig. (Jag ska hålla lektionen på onsdag, så tisdag kväll är väl typ deadline för input.)

Jag ser två potentiella problem: 1. Det är en reklamfilm framtagen av någon turistbyrå 2. Den innehåller viss nakenhet och är därför flaggad av YouTube som olämplig för minderåriga.

Kan man visa? Borde man avstå? Är det fånigt att bryta efter typ en minut eller så?

5 kommentarer
  • Therése
    Posted on 2012-01-21 at 19:29

    Hej du!
    Vad synd att de skulle springa nakna där i mitten, för det kanske är lite mycket för den ålder du undervisar i.. Jag tycker att det var jättemånga fina bilder efter ”nakenchocken” 😉 men inte så mycket att man inte kan stanna efter en minut. Och varför inte påtala för eleverna att detta faktiskt ÄR en reklamfilm, vad reklamfilmer gör är att man tar allt som är bra med en ”produkt” och visar det, och att det kanske finns saker som de känner till om Island som inte funkar så bra..?
    Jag tycker att du kan använda snutten, så har du fått lite feedback av mig, i alla fall 🙂
    Och ja, förresten, nu är jag lite sugen på att åka till Island……

  • Emelie
    Posted on 2012-01-21 at 20:28

    Jag har aldrig förstått varför barn skulle må dåligt av att se nakna människor. Inga problem, skulle jag säga! Och jag håller med Therése – att prata om att det är en reklamfilm går jättebra.

  • Selma
    Posted on 2012-01-21 at 23:32

    Hej,
    Hade lätt kunnat visat detta i min 3:a om det funnits anledning. Letade verkligen efter naket och trodde nog att det var mer 😉 Skulle definitivt talat om reklamfilm och reklam i sammanhanget också. Hittade inget datum, så har du använt filmen och hur gick det, eller ska du? =)

  • Anna
    Posted on 2012-01-22 at 12:13

    Tycker absolut att du kan visa den.

  • MM
    Posted on 2012-01-25 at 15:37

    Jag tycker att du kan visa filmen. Att det är en reklafilm syns ju, men det gör inget. den berättar ju om Isalnd, även om det är de raklammässiga delarna! de övriga får ni ju ta upp på annat sätt för en objektiv bild av ett land. Nakenheten är verkligen inget man inte kan visa.

Kommentera