Ni vet TED? ted.com? De har startat TED-ed som är deras satsning på skola/utbildning.
Syftet är ”to capture and amplify the voices of great educators around the world.” Visst låter det underbart? Kolla in det här klippet:

ted.com är ett internetfenomen som vid det här laget har blivit så pass stort att alla bildade människor borde känna till det. För den som kanske trots allt lyckats missa hela grejen kommer här en snabb sammanfattning:
Varje år träffas de smartaste i Hollywood och de smartaste i Silicon Valley för att prata om hur världen blir bättre. Det här är en exklusiv och svindyr konferens med en mängd mini-föreläsningar, aldrig mer än 18 minuter. För några år sedan valde arrangörerna att dra sitt strå till kampen för en bättre värld genom att börja publicera mini-föreläsningarna gratis på sin hemsida. Om fler kan se kanske fler vill göra världen bättre?

Jag tror, efter att ha kollat på många inspirerande TED-föreläsningar under de senaste åren, att det här kan bli riktigt bra. Ni vet hur lektion.se har revolutionerat sista-minuten-planering och blivit en idébank för pedagogiska nödlösningar? (Inget ont om det! Man måste få ha den typen av lektioner ibland också!) Jag tror att TED-ed kan bli lika betydelsefullt, fast snarare som inspirationsplats inför de där riktigt välplanerade lektionerna som man då och då har.

Kolla in YouTube-kanalen TEDeducation för exempel.

Läs mer på deras hemsida.

En kommentar
  • Så stort och samtidigt så litet.
    Posted on 2012-04-30 at 11:42

    […] har skrivit om TED Ed förut. (Läs mitt förra inlägg här.) Men nu gör jag det igen. För nu börjar det växa till något som är lättare att värdera som […]

Kommentera