Idag föreslog en av mina elever att vi planerar ett studiebesök hem till mig. Han vill veta var och hur jag bor eftersom ”man kan inte lita på personer som man aldrig varit hemma hos”. Det kanske ligger någon sanning i det. Samtidigt känns det lite för nära. (Och det här kommer från läraren som hänger på facebook, och i andra sociala medier, med sina elever 24/7.)

Vad tycker ni om sånt? Skulle ni bjuda hem era elever? Är det annorlunda mot den växande trenden (i alla fall i socio-ekonomskt svaga områden) att ha utvecklingssamtal hemma hos eleven?)

2 kommentarer
  • Emelie
    Posted on 2012-04-06 at 13:25

    Det skulle kännas mer intimt att hälsa pa hemma hos eleverna än att bjuda hem dem till mej. Mina gymnasieelever har varit hemma hos mej och tittat pa film ett par ganger, eftersom jag har bättre faciliteter för det hemma än pa jobbet. Samtidigt har vi ätit frukost. Det har enbart varit positivt, tycker jag.

  • Therése
    Posted on 2012-04-10 at 20:12

    Jag hade ett gäng elever hemma hos mig – vi grillade och spelade TV-spel. Fast, då skulle jag sluta undervisa dem, så det kändes okej att bjussa så pass mycket på mig själv. Jag vet inte om jag skulle vilja ha hem mina sjuor i min lägenhet nu, men kanske när de slutar nian. Om de är snälla 😀

Kommentera