Genom Twitter hittade jag den här bilden, som jämför en pedagogisk vision om skola à la år 2000 (publicerad 1899) och hur en del IT-människor tycks se på visionärt lärande idag.

Det är imponerande hur lite visionen har förändrats för en del människor. Här tänker jag särskilt på den gruppen lärare och skolledare som glatt meddelar att de har en dator per elev och tycks använda det som en sköld att gömma sig bakom för att slipa vända på jobbiga stenar. De tycks tro att det räcker för att nå fram till det goda lärandet.

Jag och mina kollegor/elever har haft 1:1 i snart två år. På sätt och vis är det först på senare tid som vi vågat/kunnat se vad som är nästa steg i vårt gemensamma lärande. I’m just saying. Digitala verktyg, precis som alla andra verktyg, kan vara biljetten in till ett nytt lärande. Men själva jobbet, både undervisningen och skolutvecklingen, kommer fortfarande att komma från läraren och eleven.

En kommentar
  • Teknik i skolmiljö « Verba magistri
    Posted on 2012-05-12 at 20:51

    […] Jag läste just ett intressant inlägg på Killfrökens blogg, om synen på teknik i skolan förr och nu. Läs gärna inlägget här. […]

Kommentera