Ett möte som förbereddes som ett möte mellan lärare och föräldrar runt stödinsatser och klarspråk blev till ett generellt samtal med både föräldrar, lärare och framförallt eleven. Så kan det gå när missförstånd uppstår. Lika bra det!

Trots missförstånd landar samtalet i ett väldigt bra resonemang runt varför hen får stöd, vad det ger och hur det på sikt ska utvecklas så att hen en dag inte behöver mer stöd. Föräldrar, lärare och elev som möts runt det vi alla är här för: lärandet.

Finast av allt är när vi ska avsluta och ena föräldern vänder sig till sitt barn och ställer en fråga som biter sig fast hos mig:

Men är det roligt då? Jag tycker verkligen att skolan ska vara rolig. Särskilt runt det som är svårt.
Det är så himla mycket lättare att lyckas om det svåra är roligt också.

Jag vet många lärare  som klagar över föräldrar som lägger sig i för mycket och/eller ställer för höga krav på att skolan ska ta hand om allt möjligt. Jag har också sett sådana föräldrar. Då är det viktigt att minnas hur otroligt många störstsköna föräldrar vi har och kanske inte alltid använder oss av som verktyg för lärande.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterande som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera