Det är inte långt kvar nu. Hade det här varit Göteborgsvarvet så hade alla vi nu varit på den där gångbron som leder en in i Slottsskogen. Nu kan vi snart se målet. Runt omkring oss har vi folk som sedan länge verkar ha tacklat av.

Hade det här varit ett långlopp så hade det inte varit vårt problem. Men nu är det inte så. När det är våra elever som på slutet tappar lusten så måste man nog vara slug. (Det är min oförmåga att vara just slug som har föranlett en av mina före detta elever att, för sin nya högstadielärare, beskriva mig som ’en person med kort stubin’. Ett faktum som jag kan gå sönder av.) Jag tror inte det handlar om att sänka kraven och göra maj månad till en enda stor brännbollsturnering. Det duger inte. Samtidigt inser jag att man behöver en annan undervisning för att nå de målen. Ungefär som att jag alltid behöver extra druvsocker, en bättre låt och en annan tankestrategi så fort jag kommer tillbaka till Slottsskogen och ska ta mig i mål.

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera