Fredag eftermiddag. En klassvis avslutning av arbetsveckan är allt som står mellan oss och helg. Hela dagen har vi, som varje fredag, varit ett femtiotal elever och tre lärare tillsammans i en pedagogisk miljö präglad av lika delar kaos och lärande. Idag är vi en tidningsredaktion, barnen och jag.
Hela dagen har det kollats på filmer, letats fakta, strukturerats och resonerats och på sina håll även publicerats. På tidningen Stjärnan finns snart en hoper nya artiklar. Just nu är det på temat ’Fokus:Res!’ Som de skriver resereportage.

Jag håller på och samlar ihop lärplattor när jag hör två kompisar (nio år gamla) prata om dagens insikter.

#1: Jag har bestämt mig!
#2: Jaha?
#1(drömskt): Ja, alltså jag vet… Jag bara VEEET att jag ska bli en resetjej när jag blir stor!

Jag tänker att det är ett mått på lärande som är nog så värt att dokumentera.

Kommentera